AIDA i videomarkedsføring

08.apr.2021 00:00:00 | AIDA i videomarkedsføring

Hva er forskjellen på «vanlig markedsføring» og markedsføring med video? Ikke så mye egentlig.

Det handler om å bli litt bedre hver dag!

Verden har blitt mer og mer sentrert rundt video. For meg som markedsfører er det en veldig fin måte å kunne kommunisere et budskap og en stemning.

Hva er forskjellen på «vanlig markedsføring» og markedsføring basert i video? Ikke så mye egentlig. Da jeg jobbet Gule sider (jeg avslører litt hvor gammel jeg er nå merker jeg) så lærte vi at en annonse skulle dekke AIDA.

Attention – Interest – Desire – Action

Vi måtte lage annonsene slik at de vakte oppmerksomhet, skapte en interesse og et ønske hos den som så annonsen, og til slutt, så måtte den oppfordre til en handling.

  • Oppmerksomhet
  • Interesse
  • Ønske
  • Handling
  • (AIDA - Attention-Interest-Desire-Action)

Når du lager en video, bør du følge de samme formlene og prinsippene.

Video er bare et annet medie.

Jeg øver meg nå flere ganger i uka på å planlegge, skrive, filme og redigere videoer for markedsføring.

Min første vlogg:

 

En nyere vlogg med gjest og intervju:


Jeg har holdt på mer eller mindre siden januar 2018 og selv om det har vært veldig mye varierende kvalitet, så mener jeg at det jevnt over blir bedre og bedre.

Hallgeir Gustavsen

Written By: Hallgeir Gustavsen

Hallgeir Gustavsen er en utrolig kjekk kar, som også er verdens beste medierådgiver fra Gvarv, i Telemark. Med dette som utgangspunkt har han tatt steget ut i verden, og til deg som kunde, for å dele av sin fortreffelighet. Med 20 års erfaring innen rådgivning og digitale flater, har han den erfaringen du trenger. Uten skam og frykt går han løs på nye utfordringer, og bryter ned dine og andres barrierer for at du skal få mest mulig for pengene. Gamle måter å tenke på skal ut, og digitale tanker skal inn. Han har vært med å bygge opp en rekke virksomheter gjennom sitt engasjement der målbare resultater fra digitale flater har stått mer sentralt enn altertavla i kirka. Hallgeir er en travel mann, men som alt annet kan han kjøpes for penger.