Hva er Google Tag Manager?

18.feb.2021 00:00:00 | Hva er Google Tag Manager?

Google Tag Manager er et tag-behandlingssystem med det kan du raskt og enkelt oppdatere sporingskoder og relaterte kodesnippets.

Hva er Google Tag Manager?

Google Tag Manager er et tag-behandlingssystem. Med det kan du raskt og enkelt oppdatere sporingskoder og relaterte kodesnippets, som går inn under samlebenevnelsen tagger, på nettsiden din eller i appen din.

Når Tag Manager-koden er lagt til i siden, kan du enkelt implementere kodesnipper for statistikk- og målinger via GTM sin portal. Du kan da bruke det Google Tag Manager til å installere sporingstagger, opprette utløsere eller triggere som gjør at taggen din “skyter” når bestemte hendelser skjer Du kan også opprette variabler som kan brukes til å forenkle og automatisere tagkonfigurasjonene dine. En beholder er en samling tagger, utløsere, variabler og relaterte konfigurasjoner som er installert på et bestemt nettsted eller i en bestemt app. En Tag Manager-beholder kan erstatte alle andre tagger som er kodet manuelt i appen din eller på nettstedet ditt, innbefattet tagger fra Google Ads, Google Analytics og tredjeparter.

Google_Tag_Manager-2

Hva er Tags?

Google Tag-manager ble laget for å hjelpe deg å administrere kode-snippets med tanke på digital markedsføring. (Også omtalt som pixler og sporing). Disse brukes for å integrere tredjepartsprogramvare og måling på nettsteder og webapplikasjoner.

Ettersom taghåndteringssystemer har økt i kompleksitet så har de også utviklet seg til kraftige verktøy for å lage «rich-data-samspillet» mellom bruker, nettleser og plattform (nettside eller app). Disse dataene kan puttes inn i markedsførings- analyseverktøy eller til og med brukes til å gjøre dynamiske endringer på nettstedet eller selve applikasjonen.

Hallgeir Gustavsen

Written By: Hallgeir Gustavsen

Hallgeir Gustavsen er en utrolig kjekk kar, som også er verdens beste medierådgiver fra Gvarv, i Telemark. Med dette som utgangspunkt har han tatt steget ut i verden, og til deg som kunde, for å dele av sin fortreffelighet. Med 20 års erfaring innen rådgivning og digitale flater, har han den erfaringen du trenger. Uten skam og frykt går han løs på nye utfordringer, og bryter ned dine og andres barrierer for at du skal få mest mulig for pengene. Gamle måter å tenke på skal ut, og digitale tanker skal inn. Han har vært med å bygge opp en rekke virksomheter gjennom sitt engasjement der målbare resultater fra digitale flater har stått mer sentralt enn altertavla i kirka. Hallgeir er en travel mann, men som alt annet kan han kjøpes for penger.