Hvordan kan du streame med flere lokasjoner

14.mar.2020 00:00:00 | Hvordan kan du streame med flere lokasjoner

I denne artikkelen forklarer jeg hvordan du kan streame med folk på flere lokasjoner samtidig på en enkel måte.

I denne artikkelen forklarer jeg hvordan du kan streame med folk på flere lokasjoner samtidig på en enkel måte og samtidig sende dette til forskjellige tjenester eller nettsteder, eller bare ta det opp for å redigere. I skrivende stund er det anbefalt å jobbe hjemmefra, samt avlyse alle konferanser og fysiske møter på grunn av smittefaren. Så da kan man heller ikke gjennomføre fysiske intervjuer.

Her på Sparringpod bruker jeg StreamYard (her kan du få 14 dager gratis) en livestreaming studio rett i din nettleser. StreamYard er et live streaming-studio i nettleseren din. Du kan enkelt intervjue gjester, dele skjermen din og mye mer. Strøm direkte til Facebook, YouTube, LinkedIn og andre plattformer. Du kan bytte kamera, skjerm utskremt reporter med kamera på mobilen.. (transparens: jeg har brukt en sånn referal-lenke sånn at jeg får avslag på mitt abonnement om du kjøper)

Cursor_and_StreamYard

Hvis du trenger å sende til flere kanaler samtidig kan det være lurt å bruke en tjeneste som feks Restream.io

Restream lar deg sende live video til 30+ sosiale nettverk samtidig.
Millioner av mennesker rundt om i verden bruker Restream for å nå, engasjere og tjene penger på sitt publikum.

Trenger du hjelp med å streame fra eller til flere lokasjoner? Kontakt meg!

Hva trenger du?

Alle som skal være med i livestreamen må ha disse tingene:

  • en datamaskin
  • internett
  • et webkamera (kan bruke kamera på datamaskin)
  • en mikrofon (kan bruke mikrofon på datamaskin)
  • Chrome nettleser på datamaskinen

Hvordan fungere det?

Du som skal ha selve livesendingen trenger å lage en konto på StreamYard, etter det kan du invitere folk til livestream og de trenger ikke å logge inn. Du kan ha opp til 6 stk på skjermen men 10 kan bli med i studio og så kan man hente de inn og ut av skjermen. Med StreamYard du kan snakke sammen forhånd og sette opp hvordan du vil presentere det med banners, logo og gjester.


Med StreamYard kan du sende på flere forskellige platformer samtidig som Facebook, Linkedin, Youtube og mm. Når du er klar, kan du trykke på Start Broadcast.

Husk

  • Du trenger Chrome for å åpne lenke
  • Gi StreamYard / nettleseren tilgang til lyd og kamera
  • Sørg for at lyden og kameraet er på
  • Kjører en liten test med alle før dere går live

Etter sendingen går det ann å laste ned lyd og video inne i StreamYard. Så kan man redigere litt og legge rett ut som podcast.

Skrik ut dersom du trenger noe hjelp, så skal jeg se om vi ikke kan hjelpe. 

 

Hallgeir Gustavsen

Written By: Hallgeir Gustavsen

Hallgeir Gustavsen er en utrolig kjekk kar, som også er verdens beste medierådgiver fra Gvarv, i Telemark. Med dette som utgangspunkt har han tatt steget ut i verden, og til deg som kunde, for å dele av sin fortreffelighet. Med 20 års erfaring innen rådgivning og digitale flater, har han den erfaringen du trenger. Uten skam og frykt går han løs på nye utfordringer, og bryter ned dine og andres barrierer for at du skal få mest mulig for pengene. Gamle måter å tenke på skal ut, og digitale tanker skal inn. Han har vært med å bygge opp en rekke virksomheter gjennom sitt engasjement der målbare resultater fra digitale flater har stått mer sentralt enn altertavla i kirka. Hallgeir er en travel mann, men som alt annet kan han kjøpes for penger.