Den største B2B markedsføringsmuligheten for 2024?

04.jan.2024 08:45:00 | annonsering Den største B2B markedsføringsmuligheten for 2024?

For å lære mer om hvordan du kan tilpasse din LinkedIn-strategi til 2024's landskap og maksimere din ROI, så kan du få hjelp!

Hvert år åpner nye muligheter seg innen markedsføring og teknologi. I løpet av det siste tiåret har Facebook, Instagram og  dominert som digitale kanaler for annonsering.

Men hva var det som fanget oppmerksomheten før det? Jo, "Google AdWords" og bannere var i sin tid gullstandarden, inntil markedet ble mettet med høy konkurranse på populære søkeord.

I 2023 fremhevet jeg LinkedIn-annonser som den fremste muligheten innen B2B-markedsføring, rettet mot å engasjere nøkkelpersoner og beslutningstakere i både store og små virksomheter. Les mer om LinkedIn her.Hva med 2024?

I takt med den syke utviklingen innenfor teknologien, ser vi nå en økning i bruken av avanserte dataanalyseverktøy og kunstig intelligens for å tilpasse og forbedre markedsføringen. Hvem hadde forventet seg ChatGPT for noen år siden?

Plattformer som LinkedIn har integrert mer sofistikerte algoritmer som gjør det enklere å målrette mot riktig publikum og forstå deres behov i sanntid. Denne utviklingen har ført til en revolusjon innen markedsføring, hvor bedrifter nå kan bruke avanserte dataanalyseverktøy og kunstig intelligens for å skape mer relevante og personlige annonser.

Et av de mest spennende eksemplene på denne utviklingen er bruken av ChatGPT. Mange omtaler ChatGPT som en "avansert form for kunstig intelligens som gjør det mulig å ha samtaler med brukerne". Men GPT står for Generative Pre-trained Transformer. Og de har trent den på en LLM (Large Language Model) så den virker som den er veldig smart.. :D

Men, det er selvsagt en stor mulighet for bedrifter å få hjelp av ChatGPT, bedrifter kan tilpasse annonser basert på brukerens behov og interesser. Dette gjør det mulig for folk å kommunisere bedre med kundene sine.

LinkedIn har også gjort betydelige fremskritt når det gjelder å forstå brukerens behov i sanntid. Ved å bruke sofistikerte algoritmer kan plattformen analysere brukerens interesser, demografi og tidligere interaksjoner for å levere mer relevante annonser. Dette gjør det enklere for bedrifter å målrette mot riktig publikum og øke effektiviteten i annonseringskampanjene.

Analyse og AI/KI

Med den økende bruken av avanserte dataanalyseverktøy og kunstig intelligens, er det viktig for bedrifter å holde seg oppdatert og tilpasse sin markedsføringsstrategi til det nye landskapet. Ved å utnytte de nye verktøyene kan bedrifter nå effektivt navigere og optimalisere sine annonseringskostnader. Med en dypere forståelse av livstidsverdien av en B2B-kunde og de nye mulighetene som teknologien gir, kan bedrifter maksimere sin ROI på LinkedIn og oppnå større suksess i 2024.

Mange har uttrykt frustrasjon over de høye kostnadene per klikk (CPC) på LinkedIn. Imidlertid kan du nå effektivt navigere og optimalisere dine annonseringskostnader ved å ha en bedre forståelse av livstidsverdien av en B2B-kunde, kombinert med de nye verktøyene for dataanalyse og AI.


For å lære mer om hvordan du kan tilpasse din LinkedIn-strategi til 2024's landskap og maksimere din ROI, så kan man få hjelp.

Gjennomgang av LinkedIn strategi

 

IMG_9328 (1)

 

Hallgeir Gustavsen

Written By: Hallgeir Gustavsen

Hallgeir Gustavsen er en utrolig kjekk kar, som også er verdens beste medierådgiver fra Gvarv, i Telemark. Med dette som utgangspunkt har han tatt steget ut i verden, og til deg som kunde, for å dele av sin fortreffelighet. Med 20 års erfaring innen rådgivning og digitale flater, har han den erfaringen du trenger. Uten skam og frykt går han løs på nye utfordringer, og bryter ned dine og andres barrierer for at du skal få mest mulig for pengene. Gamle måter å tenke på skal ut, og digitale tanker skal inn. Han har vært med å bygge opp en rekke virksomheter gjennom sitt engasjement der målbare resultater fra digitale flater har stått mer sentralt enn altertavla i kirka. Hallgeir er en travel mann, men som alt annet kan han kjøpes for penger.