Hva er en kandidatpersona?

10.aug.2022 09:48:01 | employer branding Hva er en kandidatpersona?

Kandidatpersona er konkret representasjonen av dine perfekte jobbkandidater.

For å gjøre employer branding-kampanjer mer personlige og effektive, er det viktig å definere og forstå kandidatens personas. Kandidatpersona er konkret representasjonen av dine perfekte jobbkandidater. For å definere kandidatpersonas er det beste å ta utgangspunkt i dine egne ansatte og svare på spørsmål som:

  • Hvilken generasjon tilhører de?
  • Hva er viktig for dem når det kommer til karrieren deres? Er det lønn, vekst og utvikling, bedriftskultur, interessante prosjekter, jobbfleksibilitet, arbeidsmiljø, eller noe annet?
  • Hvor søker de etter ledige stillinger?
  • Hva slags innhold om arbeidsgivere finner de verdifullt?
  • Bruker de tid på sosiale medier?
  • Er de aktive eller passive arbeidssøkere?

 

Når du har svar på disse spørsmålene, er det mye lettere å definere hva slags employer branding innhold som skal lages og hvilke kanaler det innholdet skal promoteres via.

Mal for å lage en kandidatpersona

Hallgeir Gustavsen

Skrevet av: Hallgeir Gustavsen

Hallgeir Gustavsen er en utrolig kjekk kar, som også er verdens beste medierådgiver fra Gvarv, i Telemark. Med dette som utgangspunkt har han tatt steget ut i verden, og til deg som kunde, for å dele av sin fortreffelighet. Med 20 års erfaring innen rådgivning og digitale flater, har han den erfaringen du trenger. Uten skam og frykt går han løs på nye utfordringer, og bryter ned dine og andres barrierer for at du skal få mest mulig for pengene. Gamle måter å tenke på skal ut, og digitale tanker skal inn. Han har vært med å bygge opp en rekke virksomheter gjennom sitt engasjement der målbare resultater fra digitale flater har stått mer sentralt enn altertavla i kirka. Hallgeir er en travel mann, men som alt annet kan han kjøpes for penger.